La nostra història

com va ser

El Futbol Club Atlètic de Valls es va fundar l’any 1983. Concretament els seus estatuts fundacionals daten del 24 de maig de 1983. Per tant, el club acaba de complir 27 d’anys d’història.

La primera junta directiva la va encapçalar el Sr. Josep Maria Baldrich com a primer president de l’entitat. Altres membres de la primera Junta eren els senyors Mariné, Aís, Pié, Urquia, Sanvidal i Abellà.

El 25 de setembre de 1983 es van presentar al Camp Municipal del Vilar de Valls els primers equips de l’Atlètic. Per arrancar la seva llarga història, l’entitat vallenca va formar un equip juvenil i un equip amateur per fer front a la temporada 1983-84. En aquests partits de presentació el Juvenil es va enfrontar al juvenil del Bràfim i el primer equip va jugar un partit davant de la Penya Montblanc.

El primer partit oficial de l’Atlètic de Valls a la categoria d’aficionats es va jugar al Camp del Creixell el 2 d’octubre de 1983. Els vallencs van debutar amb victòria per zero gols a dos.

En els primers anys l’Atlètic va jugar en la categoria d’aficionats i en la tercera regional fins a poder ascendir a segona regional al final de la temporada 1989-90.

En aquella temporada, l’equip presidit per Josep Maria Figueres (que acabava de substituir a Josep Maria Baldrich) i entrenat per Romà Roset va guanyar el campionat de lliga després d’una estreta lluita amb La Riera. L’ascens va arribar en la darrera jornada disputada al camp del Vilarodona a principis de juny de 1990. L’Atlètic va guanyar per 0 gols a 3 i va aconseguir l’ascens de categoria. Els nombrosos aficionats blaus desplaçats a Vilarodona va fer festa grosa.

L’Atlètic es va mantenir a segona territorial fins a la temporada 1994-1995. Aquell any es va fer un mal campionat i l’equip, després d’un empat insuficient al Camp del Sant Jaume dels Domenys, va baixar un altre cop a tercera. Afortunadament la temporada següent l’Atlètic va recuperar la categoria després de fer un magnífic campionat i d’aconseguir el segon lloc a la classificació.

Des d’aquell any i fins a l’actualitat el club blau ha militat a Segona Territorial amb sort diversa pel que fa a la classificació. Els anys més destacats han estat els 2001-2002 i 2003. En la temporada 2001-2002 l’equip presidit per Jordi Aís i entrenat per Albert Martínez va protagonitzar una gran lliga i amb 80 punts va quedar segon amb un sol punt menys que l’Oleastrum de Cambrils. En aquella temporada el primer classificat ascendia directament a Primera Territorial i el segon no tenia cap premi.

En la temporada següent, 2002-2003, Jordi Aís encara era president però a la banqueta manava Francisco Montoya. Després d’una primera volta molt irregular els vallencs van fer una gran remontada en la segona i van aconseguir acabar la lliga en segona posició per sota del Calafell. En aquella temporada els dos primers jugaven la promoció d’ascens contra els millors classificats dels altres grups de la província de Tarragona. L’Atlètic va jugar la promoció davant del Bonavista però va perdre els dos partits (0-1 i 2-0) i es va quedar més aprop que mai de Primera Territorial.

L’any 2008 el club va celebrar els 25 anys d’història amb diversos actes commemoratius. El més destacat va ser un partit amistós entre un combinat d’exjugadors de l’Atlètic i els Veterans del RCD Espanyol de Barcelona. També es va descobrir una placa a l’entrada del Camp del Vilar i es va fer un sopar de germanor. El club també va aprofitar la celebració per nomenar al Sr. Josep Maria Baldrich com a President d’Honor del Futbol Club Atlètic de Valls (com a president fundador).

En la temporada 2010-2011 l’Atlètic va fer un pas endavant amb la creació d’un equip de futbol 7 femení. En la primera temporada en el nostre club les noies van quedar en la segona posició de la classificació del campionat de lliga. També en aquesta temporada l’Atlètic va estrenar el conveni de col.laboració amb els Veterans del Fornàs. Aquest any l’equip vallenc va guanyar la seva categoria B i va aconseguir l’ascens a la categoria A amb els millors equips del Camp de Tarragona.

Actualment (temporada 2011-2012) l”Atlètic de Valls té un equip amateur al Grup Tercer de la nova Tercera Catalana, un equip femení de Futbol 7, dos equips alevins-infantils (gran novetat d’enguany) i continua amb la vinculació amb els Veterans del Fornàs.

En aquesta temporada 2022-2023 el Futbol Club Atlètic de Valls compta amb quatre equips: un aleví femení que competeix a futbol 7 a la Lliga del Consell Esportiu; un infantil femení que competeix a futbol 7 a la Lliga de la FCF; un equip juvenil femení que competeix per primera vegada a futbol 11 a la Lliga de la FCF; i un equip masculí que juga al grup 3 de la Tercera Catalana.

Enguany és una temporada molt especial perquè al maig de l’any 2023 el Club complirà els seus primers 40 anys d’història.

Continuarà…

Presidents i Presidentes al llarg de la història
 • Josep Maria Baldrich DEP
  Josep Maria Figueres
  Fèlix Garcia Poblet
  Miguel Velasco
  Jordi Aís Albero
  Maria Gracia Albea Miranda
  Luís Mateos
  Jacint Traguany Masoni DEP
 • Carlos Aís Albero
 • Daniel Romera Garcia (actualitat 2023)